Ixora Parfum B.V.

0€0,00
Uw winkelwagen is leeg!
Home / Privacy Statement

Privacy Statement

Privacy Statement

Verwerking persoonsgegevens

Ixora respecteert de privacy van alle gebruikers van haar internetsite en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die de gebruiker eventueel (per e-mail) aan Ixora verschaft altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt behandeld.

Doeleinden verwerking

De persoonsgegevens die door u worden verstrekt bij het aanschaffen van producten worden uitsluitend gebruikt voor de totstandkoming en de uitvoering van de overeenkomst, het met u in contact treden en het verrichten van marktonderzoek, verkoopactiviteiten en direct marketing ten behoeve van de producten van Ixora. Ten aanzien van de door u verstrekte persoonsgegevens bij het aanvragen van een Ixora Card vindt u in de algemene voorwaarden van de Ixora Card.

Uw gegevens zullen alleen aan derden worden verstrekt als dit voor het omschreven doel noodzakelijk is. Indien u een product of dienst via deze site bestelt, kan het noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de bestelling dat uw gegevens of een deel hiervan worden doorgegeven aan een dienstverlenende organisatie (zoals een bezorgdienst). U kunt op de internetsites van deze bedrijven terecht voor het raadplegen van hun privacybeleid en -voorwaarden. Deze dienstverlenende organisaties zijn niet gerechtigd uw gegevens voor enig ander doel dan de uitvoering van de bestelling te gebruiken.

Het anderszins verwerken van uw persoonsgegevens geschiedt alleen voor zover u Ixora daartoe uitdrukkelijke toestemming hebt verleend.

Recht op toegang, rectificatie en verzet

De WBP geeft u het recht een overzicht te op te vragen van de persoonsgegevens die Ixora van u verwerkt. Ixora is gerechtigd u voor het verstrekken van een dergelijk overzicht een vergoeding in rekening te brengen van € 0,23 per pagina met een maximum van € 4,50. Mocht u behoefte hebben aan een dergelijk overzicht, dan kunt u het verzoek daartoe richten aan het hieronder vermelde adres.

Na ontvangst van het overzicht heeft u het recht bij Ixora een verzoek in te dienen deze persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen wanneer deze gegevens onjuist, voor het doel onvolledig of irrelevant of in strijd met de wet verwerkt zijn. U kunt dit verzoek richten aan het hieronder vermelde adres. Ixora zal binnen vier weken reageren op een dergelijk verzoek.

Ook kunt u conform de wet bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor marktonderzoek en verkoopactiviteiten. Indien u geen prijs stelt op aanbiedingen (Direct Marketing, Telemarketing en e-mailmarketing) door Ixora, stuurt u hiervoor een brief, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer, naar Ixora Parfum Deventer B.V ter attentie van Customer Service,7411 HC, Deventer.

Indien gewenst kunt u de door u verstrekte persoonsgegevens inzien op de pagina “Mijn Ixora” en zonodig wijzigen.

Deze internetsite maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de internetsite te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de internetsite (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de internetsite gebruikt, rapporten over de internetsite-activiteit op te stellen voor internetsite-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot internetsite-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze internetsite kunt benutten. Door gebruik te maken van deze internetsite geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Cookies

Inhoud:

  1. Cookies op Ixora.nl
  2. Wat zijn cookies?
  3. Type cookies

1. First party cookie
2. Third party cookie
3. Delen met sociale media netwerken

  1. Cookies gebruikt door Ixora.nl

4.1 Third party marketing partner cookies

  1. Wat gebeurt er als ik me afmeld voor cookies
  2. Hoe kan ik me afmelden voor cookies?

1. Afmelden voor Flash cookies

1. Cookies op Ixora.nl

Op 5 juni 2012 is er nieuwe regelgeving van kracht geworden met betrekking tot het gebruik van zogeheten “cookies” op webpagina’s. Deze regels zijn verwerkt in artikel 11.7a van de Telecommunicatiewet (Tw). De nieuwe regelgeving heeft mede betrekking op uw privacy. Uw privacy is uiteraard belangrijk voor ons en daarom informeren wij u op deze pagina graag over dit onderwerp.

Ixora zal de ontwikkelingen in de Telecommunicatiewet op de voet blijven volgen en er alles aan doen om te voldoen aan de nieuwe cookieregels.

Wij streven ernaar u open en zo volledig mogelijk te informeren over cookies die worden gebruikt op Ixora.nl. Cookies worden door ons gebruikt om uw gebruiksgemak op onze website te verbeteren. Onderstaand vindt u een verdere uitleg over cookies, waarvoor ze gebruikt worden en hoe u zich, indien u dat wenst, kunt afmelden voor cookies. Via deze webpagina zullen wij u op de hoogte houden over de ontwikkelingen rondom cookies.

2. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op een computer, telefoon of tablet worden geplaatst. De cookies worden uitgelezen door de browser (o.a. Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox) bij het openen van een internetpagina. De maker van een cookie bepaalt wat hij in het betreffende cookie aan tekstbestanden plaatst.

Zolang u als gebruiker geen persoonsgegevens invult op de door u bezochte site, kan het cookie deze informatie ook niet bevatten. Er bestaan directe en indirecte cookies, ook wel first- en third-party cookies genoemd. Cookies zijn in principe niet gevaarlijk; het zijn geen computerprogramma's en ze kunnen niet worden gebruikt om computervirussen te verspreiden.

3. Type cookies

3.1 First party cookie

Bij een first-party (directe) cookie plaatst de betreffende website een cookie bij de gebruiker die de website opent. First-party cookies hebben verschillende doeleinden. Een van de doeleinden is bijvoorbeeld het onthouden van de loginnaam van de gebruiker en het onthouden van items van uitgezochte artikelen in een winkelmandje.

3.2 Third-party cookie

Een third-party cookie ‘volgt’ een gebruiker langere tijd over en is zo in staat een zogeheten “profiel” van een gebruiker op te bouwen.

3.3 Delen met sociale media netwerken

Ongetwijfeld zult u er al ervaring mee hebben dat bedrijven op uw computer, tablet of telefoon cookies plaatsen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u producten of content van een dergelijke site met vrienden deelt via sociale netwerksites (zoals Twitter of Facebook). Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar:

4. Cookies gebruikt op Ixora.nl

Ixora.nl gebruikt op dit moment de onderstaande cookies:

Doel

Type

Omschrijving

Online winkelen

Ixora.nl

Cookies die noodzakelijk zijn om online te kunnen winkelen.

Monitoring

Webtrekk

Een analytics service die ons helpt erachter te komen wat verbeterd kan worden op de website en hoe belangrijk het is.

Adverteren

Google AdWords

Cookies die informatie verzamelen over hoe een gebruiker de website gebruikt. Deze informatie wordt gebruikt om op 3rd party sites de meeste relevante advertentie te tonen voor een specifieke gebruiker

4.1. Third-party marketing partner cookies (adverteren)

Google AdWords

Google gebruikt sessie en persistent cookies voor haar reclameproducten en er worden cookies gebruikt door Google-partners voor hun reclame op het netwerk van derden. Google gebruikt cookies om u van dienst te zijn bij het tonen van relevante advertenties op basis van uw recente zoekopdrachten. Ixora gebruikt Google-cookies om on-site conversies te kunnen bijhouden.

5. Wat gebeurt er als ik me afmeld voor cookies?

Als u ervoor hebt gekozen alle cookies van Ixora.nl en bijbehorende websites uit te zetten, dan zult u niet in staat zijn een bestelling te plaatsen op onze website. U zult echter nog steeds in staat zijn om door de website te browsen. Door het uitschakelen van Flash-cookies kan het voorkomen dat u een deel van de Flash-banners of -video’s niet kunt bekijken.

6. Hoe kan ik me afmelden voor cookies?

U kunt als gebruiker cookies die u op uw computer toelaat, beheren via cookie instellingen in de internetbrowser die u gebruikt. Via de internetbrowser die u gebruikt kunt u ook aangeven dat u graag geïnformeerd wilt worden telkens als er een cookie wordt aangeboden. Hieronder leggen wij uit hoe u uw cookies instellingen kunt beheren:

Via een internetbrowser

Zoek uit welke internetbrowser u gebruikt

Op uw pc: klik op 'Help' aan de bovenkant van uw browser en kies 'Over'

Op een Apple Mac: klik op het Apple-menu en kies 'Over' (zorg ervoor dat de browser geopend is).

Opt-out van cookies in Internet Explorer

In Internet Explorer kunt u het niveau van de cookie-filter selecteren:

·      Kies 'Extra'

·      Klik op 'Internet-opties'

·      Klik op het tabblad 'Privacy'

·      Verplaats de schuifregelaar om uw instellingen te kiezen

Voor meer gedetailleerde privacyinstellingen klikt u op 'Geavanceerd' of gaat u naar http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Opt-out van cookies in Safari

·      Kies 'Voorkeuren' uit het Safari-menu

·      Selecteer 'Beveiliging'

·      Cookie-instellingen worden getoond

·      Kies uw instellingen

Meer info via: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opt-out van cookies in Google Chrome

In Google Chrome staan standaard alle cookies aan. U kunt het gedrag van first-party en third-party cookies zelf beheren of volledig blokkeren:

·      Klik op het menu 'Extra'

·      Selecteer ‘Browsergegevens wissen’

·      Klik op de ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen’

Meer info via: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=95647

Opt-out van cookies in Mozilla Firefox

In Mozilla Firefox kunt u instellen welke sites cookies mogen instellen en hoe lang ze bewaard blijven. Ook kunt u uw bestaande cookies bekijken en beheren:

·      Klik op 'Menu' en vervolgens 'Opties'

·      Selecteer 'Privacy'

·      Selecteer 'Cookies'

·      Kies uw instellingen

Meer info via: http://support.mozilla.org/nl/kb/Cookies%20in-%20en%20uitschakelen

6.1 Afmelden voor Flash-cookies

Als u Flash-cookies op uw computer wilt beheren biedt de website van Adobe's tools om dit te doen. Indien u Mozilla Firefox gebruikt om online te kunnen surfen, kunt u gebruik maken van add-ons en zo Flash-cookies verwijderen.